Pompoenlasagne winterwarmte
Pompoenlasagne winterwarmte
Lasagne met bechamelsaus en tomatensaus kennen we allemaal. Maar Sofie gaf aan de klassieke lasagne een heerlijke, originele twist. De moeite waard om eens te proberen!
Ingrédients / Ingrediënten / Ingredients
- 1 Ajuin
- 2 teentjes Koflook uitgeperst
- 0.5 eetlepel Paprikapoeder
- 3 eetlepel provençaalse kruiden (Rozemarijn, Tijm, Sariette..)
- 1 eetlepel Sojasaus
- 1 Rode Paprika in stukjes
- 250 gr Champignons in schijfjes
- 100 gr Rode Linzen
- 800 gr Tomaten stukjes vers of in blik
- 0.5 liter Groenten Bouillon
- 50 gr Sojaboter
- 75 gr Tarwebloem
- 0.5 liter Ongezoete Sojamelk
- 3 eetlepel Gistvlokken
- Nootmuskaat, peper en zout
- 12 Lasagnevel
- 50 gr Paneermeel
- 25 gr Pompoenpitten geroosterd
- 25 gr Hazelnoten geroosterd en fijngehakt
- 25 gr Schaafsel van amandelen geroosterd
Instructions / Instructies
-
Groentensaus bereiding:
Stoof de ui en knoflook in olijfolie tot de ui glazig wordt. Voeg het paprikapoeder, de provençaalse kruiden en de rozemarijn toe en laat even meebakken.
Voeg vervolgens de verse paprika toe en laat enkele minuten meebakken. Blus met de sojasaus. Roer de champignons bij de paprika en bak tot ze gaar zijn. Voeg de pompoen en linzen toe en roer alles goed om.
Giet de tomatenstukjes en de groentebouillon bij de groenten en laat alles gedurende 30 minuten rustig gaar sudderen. Roer het geheel regelmatig om en giet eventueel een scheutje water bij de groenten als ze dreigen aan te bakken.
-
Béchamelsaus bereiding:
Maak een roux van de sojaboter en de bloem. Giet in kleine hoeveelheden de sojamelk en bouillon bij de roux en roer stevig tot je een gladde saus bekomt.
De saus is beter iets te slap dan te stevig: de lasagnevellen nemen tijdens het garen veel vocht op.
Roer de gistvlokken bij de saus en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Lasagne bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg afwisselend een laag groentesaus, een laag lasagnevellen, een laag bechamelsaus en een laag lasagnevellen in een ovenschaal. Eindig met een laag bechamelsaus.
Bestrooi met de geroosterde noten en het paneermeel. Leg nog enkele klontjes sojaboter bovenop de nootjes, dat zorgt voor een goudbruin korstje.
Plaats de lasagne 30 à 40 minuten in de oven.
- 48u van bio stadslandbouw
- Aan de kriekenfeest!
- Aardappelen dag ! Augustus 2017
- Agroecology in Action
- Boerin vakanties !
- Breng je vrienden op de hoogte!
- Brussel Mileufestival 2016
- Claim The Climate December 12 2018!
- Demosthenes Sagal recepten zijn nu op de website!
- Deze zomer geeft de levende bodem alle mijn inspanningen terug!
- Een nieuwe serre op het veld!
- Gelukkige moment op het veld
- Groenten bij Babelmet!
- Informatieavond maandag 20 juni: Groenten geproduceerd in Brussel te kopen!
- La Grange en Ville – De Stadsschuur in het nieuws
- Lacto-gefermenteerde kimchi koken workshop
- Landbouw planning dagen!
- Onze mandjes te Schaarbeek!
- Open deuren: dank aan de gemotiveerde inwoners!
- Organische certificatie !
- Prettige nieuwe jaar, vol groenten!
- Prettige vakanties aan de leerlingen van de Steinerschool Brussel!
- Refresh Brussels – La cantine de quartier engagée
- Stilte – Maar echt veel winter werk!
- Tomaten zijn steeds mooi in september !
- Veggie BBQ te Vorst op 2de juli 2016
- We zijn op de kriekenfeest te Schaerbeek op 24 Juni!
- We zijn verhuist naar “Les Terres d’Ici” !
- Zaterdag op het Groen en Blauw Huis
- Zelf Pluk !!
Laat een reactie achter