Gevulde paprika’s

Imprimer / Afdrukken / Print

Gevulde paprika's

Moeilijkheidsgraad: voor keukenprins(ess)en

Temps de préparation / Voorbereidingstijd / Preparation time 10 minuten
Temps de cuisson / Koken tijd / Cooking time 20 minuten
Temps total / Totaal tijd / Total time 30 minuten
Portions / Porties 4
Auteur / Van / Author: Demosthenes Sagal

Ingrédients / Ingrediënten / Ingredients

  • 4 Paprika's
  • 200 gr Rijst of couscous
  • 100 gr Walnoten
  • 100 gr Zondedroogde tomaten
  • 50 gr Olijven
  • Tomatenpulp uit blik of van 4 tomaten
  • Groentenbouillon zie de bouillon recept
  • 1 Ajuin
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 1 eetlepen Basilicum van het veld!
  • 1 eetlepen Oregano van het veld!
  • 0.5 liter Water
  • Peper, zout, olijfoli

Instructions / Instructies

  1. Snijd de ui en de knoflook in stukjes en fruit ze kort met wat olijfolie in een diepe kookpot. 

  2. Voeg de rijst of couscous toe en overgiet met het water. Voeg bouillon toe en laat koken tot de rijst of couscous gaar is.

  3. Snijd het hoedje van de paprika's en haal de zaadjes en zaadlijnen eruit. 

  4. Snijd de zongedroogde tomaatjes, olijven en walnoten in stukken en meng ze met de rijst of couscous, het tomatenvlees en de kruiden. 

  5. Vul hiermee de paprika's. Zet de hoedjes terug op de paprika's , wikkel ze in een beetje aluminiumfolie en leg 20 minuten op de barbecue (of 15 minuten in de oven). Draai af en toe om.


Reacties zijn uitgeschakeld voor deze post