Pompoenragout met polenta
Pompoenragout met polenta
Een notenvrij en sojavrij hoofdgerecht dat zal een smaak van de noord van Italie brengen!
Ingrédients / Ingrediënten / Ingredients
- 2 Ajuinen
- 4 Teentjes Knoflook
- 3 cm Gember fijngesneden
- 2 eetlepel Fijngehakte Salie vers of gedroogd
- 1 Mespunt Kaneel
- 1 kleine Pompoen geschild, ontpit en in blokjes gesneden
- 400 gr Tomaten vers of uit blik..
- 550 gr Gekookte Boon witte, bruine or rode
- 1 scheut Wijn
- Suiker, cayennepeper, peper en zout. olijfolie
- 1 Kopje Polenta
Instructions / Instructies
-
Maak eerst de ragout.
Stoof de uien met wat zout in de olie tot ze zacht zijn. Voeg de pompoen, knoflook en gember toe en roerbak ze zo’n vijf minuten.
-
Voeg de tomaten toe en breng het mengsel aan de kook.
-
Voeg de salie en kaneel toe.
-
Mix de helft van de bonen en roer ze onder de saus. Als je bonen melig of pappig zijn, mix ze dan allemaal.
-
Laat de ragout zeker twintig minuten sudderen, tot de pompoen zacht is. Voeg halverwege de overige, hele bonen toe. Breng de ragout op smaak met een scheut wijn, wat suiker of stroop, zout en cayennepeper.
-
Breng voor de polenta het water aan de kook en voeg het zout toe.
-
Voeg, al roerend met een klopper, de polenta toe en blijf kloppen tot de polenta zich bindt met het water.
-
Zet het vuur zachter en laat de polenta verder garen, terwijl je af en toe roert met een houten lepel. Voeg wat water toe als de polenta nog niet zacht genoeg is, maar wel al al het water heeft geabsorbeerd.
-
De kooktijd kan variëren, lees daarvoor de verpakking. Werk de gare polenta af met olijfolie en peper.
- 48u van bio stadslandbouw
- Aan de kriekenfeest!
- Aardappelen dag ! Augustus 2017
- Agroecology in Action
- Boerin vakanties !
- Breng je vrienden op de hoogte!
- Brussel Mileufestival 2016
- Claim The Climate December 12 2018!
- Demosthenes Sagal recepten zijn nu op de website!
- Deze zomer geeft de levende bodem alle mijn inspanningen terug!
- Een nieuwe serre op het veld!
- Gelukkige moment op het veld
- Groenten bij Babelmet!
- Informatieavond maandag 20 juni: Groenten geproduceerd in Brussel te kopen!
- La Grange en Ville – De Stadsschuur in het nieuws
- Lacto-gefermenteerde kimchi koken workshop
- Landbouw planning dagen!
- Onze mandjes te Schaarbeek!
- Open deuren: dank aan de gemotiveerde inwoners!
- Organische certificatie !
- Prettige nieuwe jaar, vol groenten!
- Prettige vakanties aan de leerlingen van de Steinerschool Brussel!
- Refresh Brussels – La cantine de quartier engagée
- Stilte – Maar echt veel winter werk!
- Tomaten zijn steeds mooi in september !
- Veggie BBQ te Vorst op 2de juli 2016
- We zijn op de kriekenfeest te Schaerbeek op 24 Juni!
- We zijn verhuist naar “Les Terres d’Ici” !
- Zaterdag op het Groen en Blauw Huis
- Zelf Pluk !!
Laat een reactie achter