Pompoenragout met polenta

Imprimer / Afdrukken / Print

Pompoenragout met polenta

Een notenvrij en sojavrij hoofdgerecht dat zal een smaak van de noord van Italie brengen!

Temps de préparation / Voorbereidingstijd / Preparation time 15 minuten
Temps de cuisson / Koken tijd / Cooking time 30 minuten
Temps total / Totaal tijd / Total time 45 minuten
Portions / Porties 4
Auteur / Van / Author: Demosthenes Sagal

Ingrédients / Ingrediënten / Ingredients

  • 2 Ajuinen
  • 4 Teentjes Knoflook
  • 3 cm Gember fijngesneden
  • 2 eetlepel Fijngehakte Salie vers of gedroogd
  • 1 Mespunt Kaneel
  • 1 kleine Pompoen geschild, ontpit en in blokjes gesneden
  • 400 gr Tomaten vers of uit blik..
  • 550 gr Gekookte Boon witte, bruine or rode
  • 1 scheut Wijn
  • Suiker, cayennepeper, peper en zout. olijfolie
  • 1 Kopje Polenta

Instructions / Instructies

  1. Maak eerst de ragout.

    Stoof de uien met wat zout in de olie tot ze zacht zijn. Voeg de pompoen, knoflook en gember toe en roerbak ze zo’n vijf minuten.

  2. Voeg de tomaten toe en breng het mengsel aan de kook. 

  3. Voeg de salie en kaneel toe. 

  4. Mix de helft van de bonen en roer ze onder de saus. Als je bonen melig of pappig zijn, mix ze dan allemaal. 

  5. Laat de ragout zeker twintig minuten sudderen, tot de pompoen zacht is. Voeg halverwege de overige, hele bonen toe. Breng de ragout op smaak met een scheut wijn, wat suiker of stroop, zout en cayennepeper.

  6. Breng voor de polenta het water aan de kook en voeg het zout toe. 

  7. Voeg, al roerend met een klopper, de polenta toe en blijf kloppen tot de polenta zich bindt met het water. 

  8. Zet het vuur zachter en laat de polenta verder garen, terwijl je af en toe roert met een houten lepel. Voeg wat water toe als de polenta nog niet zacht genoeg is, maar wel al al het water heeft geabsorbeerd. 

  9. De kooktijd kan variëren, lees daarvoor de verpakking. Werk de gare polenta af met olijfolie en peper.


Laat een reactie achter