Crumble van Rabarber en Rode vruchten
Crumble van Rabarber en Rode vruchten
De hefst crumble!
Ingrédients / Ingrediënten / Ingredients
- 500 gr Rabarber (voor de vulling)
- 250 gr Rode vruchten (voor de vulling)
- Boter (voor de vulling)
- 150 gr Kristalsuiker (voor de vulling)
- 1 Vanillestok (voor de vulling)
- 100 gr Koude boter (voor de crumble)
- 100 gr Kristalsuiker (voor de crumble)
- 200 gr Bloem (voor de crumble)
- 50 gr Havermout (voor de crumble)
- Een snuifje zout (voor de crumble)
Instructions / Instructies
-
Start met de vulling:
Schil de rabarber met een dunschiller en snijd de stengels in stukjes.
-
Smelt een klont boter in een pan.
Stoof de rabarber in de boter. Doe er de rode vruchten en de suiker bij.
-
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij het fruit.
-
Laat op een zacht vuur stoven tot de rabarber gaar is.
-
Zeef de vruchtenmengeling. De vruchtenmengeling mag nog een beetje vochtig zijn.
Houd het vocht opzij om coulis van te maken.
-
Doe de vruchtenmengeling in een ovenschaal.
-
Nu werk op de crumble!
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
-
Snijd de koude boter in kleine blokjes. Kneed met je vingers de boter met de suiker, de bloem, een snuifje zout en de havermout tot een korrelig deeg.
-
Verdeel het deeg over de vruchten.
-
Bak de crumble 20 minuten in de oven.
- 48u van bio stadslandbouw
- Aan de kriekenfeest!
- Aardappelen dag ! Augustus 2017
- Agroecology in Action
- Boerin vakanties !
- Breng je vrienden op de hoogte!
- Brussel Mileufestival 2016
- Claim The Climate December 12 2018!
- Demosthenes Sagal recepten zijn nu op de website!
- Deze zomer geeft de levende bodem alle mijn inspanningen terug!
- Een nieuwe serre op het veld!
- Gelukkige moment op het veld
- Groenten bij Babelmet!
- Informatieavond maandag 20 juni: Groenten geproduceerd in Brussel te kopen!
- La Grange en Ville – De Stadsschuur in het nieuws
- Lacto-gefermenteerde kimchi koken workshop
- Landbouw planning dagen!
- Onze mandjes te Schaarbeek!
- Open deuren: dank aan de gemotiveerde inwoners!
- Organische certificatie !
- Prettige nieuwe jaar, vol groenten!
- Prettige vakanties aan de leerlingen van de Steinerschool Brussel!
- Refresh Brussels – La cantine de quartier engagée
- Stilte – Maar echt veel winter werk!
- Tomaten zijn steeds mooi in september !
- Veggie BBQ te Vorst op 2de juli 2016
- We zijn op de kriekenfeest te Schaerbeek op 24 Juni!
- We zijn verhuist naar “Les Terres d’Ici” !
- Zaterdag op het Groen en Blauw Huis
- Zelf Pluk !!
Laat een reactie achter