Pompoenlasagne a la Ricotta
Pompoenlasagne a la Ricotta
Een lasagne vol kruiden smaak!!
Ingrédients / Ingrediënten / Ingredients
- 1 Pompoen
- 1 dosje Ricotta
- tiental (groene) lasagne blaren
- mild paprikapoeder
- iets pikant van kruiden; rode curry of curry madras of chilli
- 1/2 liter melk
- 1 soeplepel bloem
- olijfolie
- parmezan
Instructions / Instructies
-
Oven voorverwarmen! Circa 200 °c
-
Snij een grote hoeveelheid pompoen in stukken. (hangt ervan af voor hoeveel personen)
-
Neem een diepe pan (bij voorkeur met deksel)
-
Giet flink wat olijfolie in de pan
-
Neem een soeplepel paprikapoeder en een soeplepel of theelepel (hangt van je smaak af) pikant en giet die bij de olie. Olie verwarmen met kruiden, niet te warm!
-
Voor de olie verhit is , alle pompoen in de pan doen . peper en zout erop
Laten bakken tot de pompoen plat is (10 à 15min), mag op zeer warm vuur met deksel laatste 5min
-
Wanneer de pompoen plat, zet je het vuur af is voeg je de ricotta toe. een heel pak dus.
-
Even laten staan, minuut of 5
-
Terwijl maak je bechamelsaus. de gezonde en eenvoudige versie zonder boter. giet +- een halve liter melk in een pot , voeg een soeplepel bloem toe. flink opkloppen. dan pas verwarmen, tot de saus dik genoeg is.
-
En voila: laagjes maken op volgorde naar eigen wens
-
Indien te droog nog een glas melk over gieten.
Parmezan raspen en op het laatste laagje leggen
-
Oven in!
Ken uw eigen oven! ik weet niet hoe snel de jouwe gaat. in 't oog houden dus
- 48u van bio stadslandbouw
- Aan de kriekenfeest!
- Aardappelen dag ! Augustus 2017
- Agroecology in Action
- Boerin vakanties !
- Breng je vrienden op de hoogte!
- Brussel Mileufestival 2016
- Claim The Climate December 12 2018!
- Demosthenes Sagal recepten zijn nu op de website!
- Deze zomer geeft de levende bodem alle mijn inspanningen terug!
- Een nieuwe serre op het veld!
- Gelukkige moment op het veld
- Groenten bij Babelmet!
- Informatieavond maandag 20 juni: Groenten geproduceerd in Brussel te kopen!
- La Grange en Ville – De Stadsschuur in het nieuws
- Lacto-gefermenteerde kimchi koken workshop
- Landbouw planning dagen!
- Onze mandjes te Schaarbeek!
- Open deuren: dank aan de gemotiveerde inwoners!
- Organische certificatie !
- Prettige nieuwe jaar, vol groenten!
- Prettige vakanties aan de leerlingen van de Steinerschool Brussel!
- Refresh Brussels – La cantine de quartier engagée
- Stilte – Maar echt veel winter werk!
- Tomaten zijn steeds mooi in september !
- Veggie BBQ te Vorst op 2de juli 2016
- We zijn op de kriekenfeest te Schaerbeek op 24 Juni!
- We zijn verhuist naar “Les Terres d’Ici” !
- Zaterdag op het Groen en Blauw Huis
- Zelf Pluk !!
Laat een reactie achter