Pesto de Fanes de Fenouil
Imprimer / Afdrukken / Print
Pesto de Fanes de Fenouil
Un pesto multi-usage: pour napper un poisson grillé ou des pâtes, voir même pour un mélange étonnant en salade de fruits.
Temps de préparation / Voorbereidingstijd / Preparation time 10 minuten
Temps total / Totaal tijd / Total time 10 minuten
Portions / Porties 4
Ingrédients / Ingrediënten / Ingredients
- Les fanes d'un Fenouil
- 1 gousse d'ail
- 4 Noix
- 1 c. à soupe de gingembre coupé en fine lamelles
- 1 pincée de gros sel
- 1/2 jus de citron, un peu de son zest
- 3 c. à soupe d'huile d'olive
Instructions / Instructies
-
Placer tous les ingrédients que je vous cite ci-dessous dans un robot mixer.
-
Découpez et peler un morceau de gingembre (à peu près 3 cm sur 3 cm). Coupez en fines lamelles.
-
Préparez la gousse d'ail en la pressant et émiettez les noix.
-
Pressez un demi citron et un peu de son zest dans le mixer.
-
Mixer le tout en prenant la peine de bien ramener les excédents régulièrement vers le milieu du mixer avec une spatule adéquate.
-
Lorsque la consistance devient bien homogène, ajouter l’huile progressivement. Le pesto est prêt quand tout est bien mélangé en une pâte molle.
-
C'est prêt : essayez sur des pâtes, sur un poisson grillé, voir même en assaisonnement léger dans une salade de fruits!
- 48u van bio stadslandbouw
- Aan de kriekenfeest!
- Aardappelen dag ! Augustus 2017
- Agroecology in Action
- Boerin vakanties !
- Breng je vrienden op de hoogte!
- Brussel Mileufestival 2016
- Claim The Climate December 12 2018!
- Demosthenes Sagal recepten zijn nu op de website!
- Deze zomer geeft de levende bodem alle mijn inspanningen terug!
- Een nieuwe serre op het veld!
- Gelukkige moment op het veld
- Groenten bij Babelmet!
- Informatieavond maandag 20 juni: Groenten geproduceerd in Brussel te kopen!
- La Grange en Ville – De Stadsschuur in het nieuws
- Lacto-gefermenteerde kimchi koken workshop
- Landbouw planning dagen!
- Onze mandjes te Schaarbeek!
- Open deuren: dank aan de gemotiveerde inwoners!
- Organische certificatie !
- Prettige nieuwe jaar, vol groenten!
- Prettige vakanties aan de leerlingen van de Steinerschool Brussel!
- Refresh Brussels – La cantine de quartier engagée
- Stilte – Maar echt veel winter werk!
- Tomaten zijn steeds mooi in september !
- Veggie BBQ te Vorst op 2de juli 2016
- We zijn op de kriekenfeest te Schaerbeek op 24 Juni!
- We zijn verhuist naar “Les Terres d’Ici” !
- Zaterdag op het Groen en Blauw Huis
- Zelf Pluk !!
Laat een reactie achter