Uientaartjes
Uientaartjes
Een mediteraneans tatin taart !
Ingrédients / Ingrediënten / Ingredients
- 4 Sjalotten of 2 kleine uien
- 1 theelepel Venkelzaad or Tijm/Rozemarijn
- 1 Bladerdeeg
- 2 Zongedroogde tomaten fijngehakt
- 10 Kapperjes of 5 zwarte olijven
- Verse Basilicum van het veld!
- Olijfolie, peper en zout
Instructions / Instructies
-
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
-
Verhit een laagje olijfolie in een zware pan, die je ineens ook als bakvorm kunt gebruiken wanneer je voor een grote taart gaat.
-
Voeg de uienringen toe, roerbak ze kort op hoog vuur zodat ze wat zachter (maar niet bruin) worden. Laat ze daarna traag garen op een heel laag vuur, met een snuifje zout erbij en het venkelzaad.
-
Laat ze minstens 20 minuten garen, maar 30 minuten is zeker niet overdreven. Merk je een neiging tot aanbakken, dek de pan dan af met een deksel, maar roer de uien wel geregeld om.
-
Als je een grote taart wilt maken: verdeel de uienringen over de bodem van de pan (of van een taartvorm) en strooi er de tomaatjes en kappertjes over. Leg er losjes het bladerdeeg op, vouw het deeg aan de randen gewoon om naar boven.
-
Zet de ‘tatin’-taart in de oven en bak hem tot het bladerdeeg goudbruin begint te kleuren, ongeveer 20 minuten.
-
Haal de pan uit de oven, leg er een plat bord op en kiep de taart uit de pan, op het bord (een tot een reep geplooide droge theedoek is hier een handig hulpmiddel om de pan tegen het bord te houden zonder dat je handen verbranden).
-
Als je kleine taartjes wilt maken: verdeel de uienringen over de holtes van een muffinvorm, strooi er de tomaatjes en kappertjes over.
-
Steek met een glas of vormpje cirkeltjes uit het bladerdeeg (deegoverschotjes kun je aaneenplakken en weer platrollen of -duwen). Leg ze in de vorm op de uien.
-
Bak de taartjes tot het deeg goudbruin is. Schep de taartjes uit de vorm met een pannenlikker of iets dergelijks. Er zullen wat uien afvallen, maar die leg je er dan gewoon weer op.
-
Strooi wat peper en basilicum over de taart(jes).
- Aardappel-champignonschotel met filodeeg
- Bettes Thai au Riz Lentillé
- Bietenhummus
- Bouillon de Légumes
- Brownies met Rode Biet
- Carpaccio de Bettraves Chiogga
- CHAMP’FAIR – October 10th 2020
- Chaussons aux Epinards
- Chou Chinois Farci Epicé
- Chou kale à l’indienne
- Crumble van Rabarber en Rode vruchten
- Curry de Chou-Fleur au yaourt
- Fallafel
- Gaspacho de poivrons grillés
- Gaspacho de radis et son velouté de fanes
- Gevulde paprika’s
- Gratin d’Aubergines Mozzarella
- Groentetaart
- Koolrabi met Appel
- Navet Golden Ball Caramelisé
- Pesto de cardes de Chou Kale
- Pesto de Fanes de Fenouil
- Pompoen-paprika Curry
- Pompoenlasagne a la Ricotta
- Pompoenlasagne winterwarmte
- Pompoenragout met polenta
- Pompoenstoofpotje
- Poulet au Concombre
- Purée de Chou Rave au Persil
- Roomsoep van Koolrabi
- Salade de Boeuf Thai
- Salade de Fenouil aux Agrumes
- Snijbiet met aardappelen, een Kroatisch recept Blitva
- Soupe de Choux de Bruxelles au Châtaignes [Goethe]
- Soupe de Cresson
- Soupe de fanes de carottes
- Soupe Toscane au Chou Kale
- Steak Végétal
- Uientaartjes
- Velouté tout orange d’automne
- Warme salade met aardse groenten
- Worst met Venkelstoemp
Leave a Comment