Pompoenlasagne winterwarmte
Pompoenlasagne winterwarmte
Lasagne met bechamelsaus en tomatensaus kennen we allemaal. Maar Sofie gaf aan de klassieke lasagne een heerlijke, originele twist. De moeite waard om eens te proberen!
Ingrédients / Ingrediënten / Ingredients
- 1 Ajuin
- 2 teentjes Koflook uitgeperst
- 0.5 eetlepel Paprikapoeder
- 3 eetlepel provençaalse kruiden (Rozemarijn, Tijm, Sariette..)
- 1 eetlepel Sojasaus
- 1 Rode Paprika in stukjes
- 250 gr Champignons in schijfjes
- 100 gr Rode Linzen
- 800 gr Tomaten stukjes vers of in blik
- 0.5 liter Groenten Bouillon
- 50 gr Sojaboter
- 75 gr Tarwebloem
- 0.5 liter Ongezoete Sojamelk
- 3 eetlepel Gistvlokken
- Nootmuskaat, peper en zout
- 12 Lasagnevel
- 50 gr Paneermeel
- 25 gr Pompoenpitten geroosterd
- 25 gr Hazelnoten geroosterd en fijngehakt
- 25 gr Schaafsel van amandelen geroosterd
Instructions / Instructies
-
Groentensaus bereiding:
Stoof de ui en knoflook in olijfolie tot de ui glazig wordt. Voeg het paprikapoeder, de provençaalse kruiden en de rozemarijn toe en laat even meebakken.
Voeg vervolgens de verse paprika toe en laat enkele minuten meebakken. Blus met de sojasaus. Roer de champignons bij de paprika en bak tot ze gaar zijn. Voeg de pompoen en linzen toe en roer alles goed om.
Giet de tomatenstukjes en de groentebouillon bij de groenten en laat alles gedurende 30 minuten rustig gaar sudderen. Roer het geheel regelmatig om en giet eventueel een scheutje water bij de groenten als ze dreigen aan te bakken.
-
Béchamelsaus bereiding:
Maak een roux van de sojaboter en de bloem. Giet in kleine hoeveelheden de sojamelk en bouillon bij de roux en roer stevig tot je een gladde saus bekomt.
De saus is beter iets te slap dan te stevig: de lasagnevellen nemen tijdens het garen veel vocht op.
Roer de gistvlokken bij de saus en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Lasagne bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg afwisselend een laag groentesaus, een laag lasagnevellen, een laag bechamelsaus en een laag lasagnevellen in een ovenschaal. Eindig met een laag bechamelsaus.
Bestrooi met de geroosterde noten en het paneermeel. Leg nog enkele klontjes sojaboter bovenop de nootjes, dat zorgt voor een goudbruin korstje.
Plaats de lasagne 30 à 40 minuten in de oven.
- Aardappel-champignonschotel met filodeeg
- Bettes Thai au Riz Lentillé
- Bietenhummus
- Bouillon de Légumes
- Brownies met Rode Biet
- Carpaccio de Bettraves Chiogga
- CHAMP’FAIR – October 10th 2020
- Chaussons aux Epinards
- Chou Chinois Farci Epicé
- Chou kale à l’indienne
- Crumble van Rabarber en Rode vruchten
- Curry de Chou-Fleur au yaourt
- Fallafel
- Gaspacho de poivrons grillés
- Gaspacho de radis et son velouté de fanes
- Gevulde paprika’s
- Gratin d’Aubergines Mozzarella
- Groentetaart
- Koolrabi met Appel
- Navet Golden Ball Caramelisé
- Pesto de cardes de Chou Kale
- Pesto de Fanes de Fenouil
- Pompoen-paprika Curry
- Pompoenlasagne a la Ricotta
- Pompoenlasagne winterwarmte
- Pompoenragout met polenta
- Pompoenstoofpotje
- Poulet au Concombre
- Purée de Chou Rave au Persil
- Roomsoep van Koolrabi
- Salade de Boeuf Thai
- Salade de Fenouil aux Agrumes
- Snijbiet met aardappelen, een Kroatisch recept Blitva
- Soupe de Choux de Bruxelles au Châtaignes [Goethe]
- Soupe de Cresson
- Soupe de fanes de carottes
- Soupe Toscane au Chou Kale
- Steak Végétal
- Uientaartjes
- Velouté tout orange d’automne
- Warme salade met aardse groenten
- Worst met Venkelstoemp
Leave a Comment