Pompoen-paprika Curry
Imprimer / Afdrukken / Print
Pompoen-paprika curry met rijst
Een curry recept rechtsreeks vanuit Demosthenes!
Portions / Porties 4
Ingrédients / Ingrediënten / Ingredients
- neutraal smakende olie (cocos of zonnebloem)
- 1 pompoen (1 a 1,5 kg)
- 5 tomaten
- 4 rode (punt)paprika's
- 2 teentjes look
- 1 grote ajuin
- 1 duimpje gember
- 1 koffielepel zwart mosterdzaad
- 1 soeplepel paprikapoeder
- 1 soeplepel kurkuma
- 1/2 koffielepel chillivlokken
- 250 ml cocosmelk
- 1 blik tomatenconcentraat
Instructions / Instructies
-
Doe de olie in een brede gietijzeren pan of pot
-
Voeg chillivlokken en mosterdzaadjes toe, zodra de mosterzaadjes springen, voeg je de ajuin toe
-
Ajuin goud laten bakken, versnipperde look en kleine stukjes gember meebakken
-
Stukjes pompoen toevoegen (blokjes van 1 a 2 cm), 5 min laten bakken
-
Rode paprika, in fijne reepjes, toevoegen
-
Rest van de kruiden toevoegen, geheel omroeren
-
Tomaten in 4 snijden en bovenop de rest leggen zodat bijna alles bedekt is, niet roeren
-
Deksel erop en 15 a 20 min laten pruttelen
-
Cocosmelk en tomaten concentraat toevoegen, alles omroeren
-
Op het vuur laten tot de pompoen bijna helemaal plat is, en samen met de tomaat een stevige saus vormt
- Aardappel-champignonschotel met filodeeg
- Bettes Thai au Riz Lentillé
- Bietenhummus
- Bouillon de Légumes
- Brownies met Rode Biet
- Carpaccio de Bettraves Chiogga
- Chaussons aux Epinards
- Chou Chinois Farci Epicé
- Chou kale à l’indienne
- Crumble van Rabarber en Rode vruchten
- Curry de Chou-Fleur au yaourt
- Fallafel
- Gaspacho de poivrons grillés
- Gaspacho de radis et son velouté de fanes
- Gevulde paprika’s
- Gratin d’Aubergines Mozzarella
- Groentetaart
- Koolrabi met Appel
- Navet Golden Ball Caramelisé
- Pesto de cardes de Chou Kale
- Pesto de Fanes de Fenouil
- Pompoen-paprika Curry
- Pompoenlasagne a la Ricotta
- Pompoenlasagne winterwarmte
- Pompoenragout met polenta
- Pompoenstoofpotje
- Poulet au Concombre
- Purée de Chou Rave au Persil
- Roomsoep van Koolrabi
- Salade de Boeuf Thai
- Salade de Fenouil aux Agrumes
- Snijbiet met aardappelen, een Kroatisch recept Blitva
- Soupe de Choux de Bruxelles au Châtaignes [Goethe]
- Soupe de Cresson
- Soupe de fanes de carottes
- Soupe Toscane au Chou Kale
- Steak Végétal
- Uientaartjes
- Velouté tout orange d’automne
- Warme salade met aardse groenten
- Worst met Venkelstoemp
Leave a Comment