Aardappel-champignonschotel met filodeeg
Aardappel-champignonschotel met filodeeg
Bedek terwijl je bezig bent de ongebruikte vellen met een vochtige theedoek om uitdroging te voorkomen.
Ingrédients / Ingrediënten / Ingredients
- 675 gr Aardappelen in dunne plakjes
- 2 Ajuinen in dunne ringen
- 1 theelepel Gedroogde dille
- 2.5 dl Sojaroom
- 1 eetlepel Gistvlokken optioneel
- Snuifje paprikapoeder
- 6 vellen Filodeeg
- 1 eetlepel Olijfolie
- 225 gr Kastanjechampignon of andere naargelang het seizoen
- 1 eetlepel Arrowroot
- 1.25 dl Groentebouillon zie de bouillon recept
- 1 bundel lente-uitjes in ringen
- nootmuskaat, zwart peper, sesamzaad, zeezout, olijfolie voor het bestreijken
Instructions / Instructies
-
Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet een ovenschaal van ongeveer 28 op 18 cm in met wat olie.
-
Blancheer de plakjes aardappel in 2 minuten in een grote pan kokend water, dompel ze dan af in koud water, giet af en dep droog met een theedoek of keukenpapier.
-
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de uien 5 tot 7 minuten op matig vuur. Voeg de champignons toe en bak ze net zacht. Roer dan de dille erdoor. Meng de arrownoot met 2 el sojaroom en roer dan de resterende sojaroom, de bouillon en de voedingsgist erdoor.
-
Schik de plakjes aardappel, het ui-champignonmengsel en de lente-uitjes in lagen in de ingevette schaal en verdeel steeds een beetje roommengsel, paprikapoeder, nootmuskaat en zout en peper over elke laag.
-
Schenk het resterende roommengsel over de bovenste laag. Werk nu snel: snijd het filodeeg iets groter dan de ovenschaal bij. Leg het eerste vel op de groenten, stop het rondom in en bestrijk het met olijfolie. Herhaal dit met de resterende vellen. Bestrijk het bovenste gedeel royaal met olie en bestrooi het met sesamzaad. Geef met de inkepingen in het deeg de porties aan.
-
Bak het gerecht in 20-25 minuten goudbruin; test de aardappels op de gaarheid door een mes door het deeg te steken.
- Aardappel-champignonschotel met filodeeg
- Bettes Thai au Riz Lentillé
- Bietenhummus
- Bouillon de Légumes
- Brownies met Rode Biet
- Carpaccio de Bettraves Chiogga
- CHAMP’FAIR – October 10th 2020
- Chaussons aux Epinards
- Chou Chinois Farci Epicé
- Chou kale à l’indienne
- Crumble van Rabarber en Rode vruchten
- Curry de Chou-Fleur au yaourt
- Fallafel
- Gaspacho de poivrons grillés
- Gaspacho de radis et son velouté de fanes
- Gevulde paprika’s
- Gratin d’Aubergines Mozzarella
- Groentetaart
- Koolrabi met Appel
- Navet Golden Ball Caramelisé
- Pesto de cardes de Chou Kale
- Pesto de Fanes de Fenouil
- Pompoen-paprika Curry
- Pompoenlasagne a la Ricotta
- Pompoenlasagne winterwarmte
- Pompoenragout met polenta
- Pompoenstoofpotje
- Poulet au Concombre
- Purée de Chou Rave au Persil
- Roomsoep van Koolrabi
- Salade de Boeuf Thai
- Salade de Fenouil aux Agrumes
- Snijbiet met aardappelen, een Kroatisch recept Blitva
- Soupe de Choux de Bruxelles au Châtaignes [Goethe]
- Soupe de Cresson
- Soupe de fanes de carottes
- Soupe Toscane au Chou Kale
- Steak Végétal
- Uientaartjes
- Velouté tout orange d’automne
- Warme salade met aardse groenten
- Worst met Venkelstoemp
Leave a Comment