Worst met Venkelstoemp
Worst met Venkelstoemp
Eeen romige stoemp!
Ingrédients / Ingrediënten / Ingredients
- 4 Boerenworsten van een beenhouwerij
- 800 gr Aardappelen
- 3 Venkelknollen
- 1 teentje Knoflook
- 2 dl Groenten bouillon zie de bouillon recept
- 3 eetlepel Boter
- Peper en zout
Instructions / Instructies
-
Snij de venkel in fijne reepjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water gedurende ± 20 min. Giet af en plet met een pureestamper.
-
Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof het knoflook glazig.
-
Voeg de venkelreepjes toe en stoof al roerend gedurende 5 min. Overgiet met de bouillon. Laat zachtjes sudderen tot de venkel gaar is. Giet af en meng de venkel met de aardappelen.
-
Smelt 1 eetl. boter in de braadpan en bak de worsten gedurende 5 min. op een matig vuur. Draai ze om zonder erin te prikken en laat nog 5 min. zachtjes bakken. Kruid naar smaak met peper en zout. Diepvriesworsten hoeft u niet te ontdooien. U bakt ze ± 8 min. op een matig vuur langs elke kant.
-
Giet 1/2 dl water in de braadpan en schraap de braadresten los.
-
Afwerking : Plaats een worstje op elk bord. Maak een torentje van de venkelpuree en lepel er wat saus bij.
- Aardappel-champignonschotel met filodeeg
- Bettes Thai au Riz Lentillé
- Bietenhummus
- Bouillon de Légumes
- Brownies met Rode Biet
- Carpaccio de Bettraves Chiogga
- Chaussons aux Epinards
- Chou Chinois Farci Epicé
- Chou kale à l’indienne
- Crumble van Rabarber en Rode vruchten
- Curry de Chou-Fleur au yaourt
- Fallafel
- Gaspacho de poivrons grillés
- Gaspacho de radis et velouté de fanes
- Gevulde paprika’s
- Gratin d’Aubergines Mozzarella
- Groentetaart
- Koolrabi met Appel
- Navet Golden Ball Caramelisé
- Pesto de cardes de Chou Kale
- Pesto de Fanes de Fenouil
- Pompoen-paprika Curry
- Pompoenlasagne a la Ricotta
- Pompoenlasagne winterwarmte
- Pompoenragout met polenta
- Pompoenstoofpotje
- Poulet au Concombre
- Purée de Chou Rave au Persil
- Roomsoep van Koolrabi
- Salade de Boeuf Thai
- Salade de Fenouil aux Agrumes
- Snijbiet met aardappelen, een Kroatisch recept Blitva
- Soupe de Choux de Bruxelles au Châtaignes [Goethe]
- Soupe de Cresson
- Soupe de fanes de carottes
- Soupe Toscane au Chou Kale
- Steak Végétal
- Uientaartjes
- Velouté tout orange d’automne
- Warme salade met aardse groenten
- Worst met Venkelstoemp
Leave a Comment