Pompoenstoofpotje
Imprimer / Afdrukken / Print
Pompoenstoofpotje
Je kan de kikkererwten vervangen door gerookte tofu. Deze laat je op voorhand marineren in tamari
Temps de préparation / Voorbereidingstijd / Preparation time 20 minutes
Temps de cuisson / Koken tijd / Cooking time 30 minutes
Temps total / Totaal tijd / Total time 50 minutes
Portions / Porties 4
Ingrédients / Ingrediënten / Ingredients
- 1/2 Pompoen
- 400 gr Kikkererwten
- 400 gr Tomaten pulp
- 8 Gedroogde vijgen
- 1 grote Ajuin
- 1 Teentje Knoflook
- 1 eetlepel Tomatenpuree
- 1 theelepel Chilipoeder
- 1 theelepel Komijn
- 1 eetlepel Gemalen Korianderzaad van het veld als mogelijk 🙂
- 1 theelepel Paprikapoeder
- 1 theelepel Garam Masala
- Olijfolie
- Zout
Instructions / Instructies
-
Stoof de ui zachtjes gaar in wat olijfolie tot ze bijna karamelliseert. Voeg de knoflook en pompoen toe en laat aanstoven.
-
Roer de kruiden onder de pompoen en laat nog heel even meestoven, de pompoen mag nog een beetje hard zijn.
-
Giet de tomatenpassata en tomatenpuree bij de groenten en laat alles op een zacht vuurtje pruttelen tot de pompoen beetgaar is, dat duurt ongeveer 25 minuten.
-
Roer hierna de kikkererwten en vijgen onder de groenten en laat alles nog 10 minuten verder garen zodat de smaken goed intrekken.
-
Strooi vlak voor het serveren verse koriander over het stoofpotje.
- Aardappel-champignonschotel met filodeeg
- Bettes Thai au Riz Lentillé
- Bietenhummus
- Bouillon de Légumes
- Brownies met Rode Biet
- Carpaccio de Bettraves Chiogga
- Chaussons aux Epinards
- Chou Chinois Farci Epicé
- Chou kale à l’indienne
- Crumble van Rabarber en Rode vruchten
- Curry de Chou-Fleur au yaourt
- Fallafel
- Gaspacho de poivrons grillés
- Gaspacho de radis et velouté de fanes
- Gevulde paprika’s
- Gratin d’Aubergines Mozzarella
- Groentetaart
- Koolrabi met Appel
- Navet Golden Ball Caramelisé
- Pesto de cardes de Chou Kale
- Pesto de Fanes de Fenouil
- Pompoen-paprika Curry
- Pompoenlasagne a la Ricotta
- Pompoenlasagne winterwarmte
- Pompoenragout met polenta
- Pompoenstoofpotje
- Poulet au Concombre
- Purée de Chou Rave au Persil
- Roomsoep van Koolrabi
- Salade de Boeuf Thai
- Salade de Fenouil aux Agrumes
- Snijbiet met aardappelen, een Kroatisch recept Blitva
- Soupe de Choux de Bruxelles au Châtaignes [Goethe]
- Soupe de Cresson
- Soupe de fanes de carottes
- Soupe Toscane au Chou Kale
- Steak Végétal
- Uientaartjes
- Velouté tout orange d’automne
- Warme salade met aardse groenten
- Worst met Venkelstoemp
Leave a Comment