Groentetaart
Groentetaart
Een Glutenvrij, Notenvrij en Suikervrij recept!
Bron: Puur & Vegetarisch (recepten uit de Avalon-keuken)
Ingrédients / Ingrediënten / Ingredients
- 250 gr Vaste Tofu
- 375 ml Ongezoete Sojamelk
- 1 eetlepel Arrowroot of maizena
- 4 eetlepel Witte Miso
- 2 teentjes Knoflook
- 2 eetlepel Olijfolie
- 1 Ajuin vernipperd
- 0.5 theelepel Gedroog tijm van het veld!
- 1 theelepel Gedroogde Oregano van het vekd!
- 1 eetlepel Fijne Havervlokken
- 1 Zoete Aardappel
- 1 Brocoli
- 1 pak Bladerdeeg
- Peper en Zout
Instructions / Instructies
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Mix de tofu, de sojamelk, de arrowroot en de witte miso tot een glad mengsel in de keukenmachine. breng op smaak met peper en zout.
-
Verwarm 2 el olijfolie in een grote braadpan en fruit de ui en knoflook. Strooi er de gedroogde oregano, tijm en een flinke snuf zeezout overheen en voeg de zoete aardappel en de broccoliroosjes toe, die je in zo’n 5 minuten beetgaar bakt. Neem de pan van het vuur.
-
Rol het deeg uit en leg het in een taartvorm. Strooi er 1 el fijne havervlokken over om het vocht uit het mengsel op te nemen zodat het deeg niet nat wordt.
-
Vermeng het tofumengsel met de groenten en stort het in de bakvorm. Laat de taart 25 minuten bakken en daarna afkoelen.
-
Je hoeft niet altijd eieren te gebruiken als bindmiddel voor een groentetaart. Door arrowroot, tofu en sojamelk te gebruiken creëer je een volledig plantaardige versie.
- Aardappel-champignonschotel met filodeeg
- Bettes Thai au Riz Lentillé
- Bietenhummus
- Bouillon de Légumes
- Brownies met Rode Biet
- Carpaccio de Bettraves Chiogga
- Chaussons aux Epinards
- Chou Chinois Farci Epicé
- Chou kale à l’indienne
- Crumble van Rabarber en Rode vruchten
- Curry de Chou-Fleur au yaourt
- Fallafel
- Gaspacho de poivrons grillés
- Gaspacho de radis et velouté de fanes
- Gevulde paprika’s
- Gratin d’Aubergines Mozzarella
- Groentetaart
- Koolrabi met Appel
- Navet Golden Ball Caramelisé
- Pesto de cardes de Chou Kale
- Pesto de Fanes de Fenouil
- Pompoen-paprika Curry
- Pompoenlasagne a la Ricotta
- Pompoenlasagne winterwarmte
- Pompoenragout met polenta
- Pompoenstoofpotje
- Poulet au Concombre
- Purée de Chou Rave au Persil
- Roomsoep van Koolrabi
- Salade de Boeuf Thai
- Salade de Fenouil aux Agrumes
- Snijbiet met aardappelen, een Kroatisch recept Blitva
- Soupe de Choux de Bruxelles au Châtaignes [Goethe]
- Soupe de Cresson
- Soupe de fanes de carottes
- Soupe Toscane au Chou Kale
- Steak Végétal
- Uientaartjes
- Velouté tout orange d’automne
- Warme salade met aardse groenten
- Worst met Venkelstoemp
Leave a Comment