Pompoenlasagne a la Ricotta
Pompoenlasagne a la Ricotta
Een lasagne vol kruiden smaak!!
Ingrédients / Ingrediënten / Ingredients
- 1 Pompoen
- 1 dosje Ricotta
- tiental (groene) lasagne blaren
- mild paprikapoeder
- iets pikant van kruiden; rode curry of curry madras of chilli
- 1/2 liter melk
- 1 soeplepel bloem
- olijfolie
- parmezan
Instructions / Instructies
-
Oven voorverwarmen! Circa 200 °c
-
Snij een grote hoeveelheid pompoen in stukken. (hangt ervan af voor hoeveel personen)
-
Neem een diepe pan (bij voorkeur met deksel)
-
Giet flink wat olijfolie in de pan
-
Neem een soeplepel paprikapoeder en een soeplepel of theelepel (hangt van je smaak af) pikant en giet die bij de olie. Olie verwarmen met kruiden, niet te warm!
-
Voor de olie verhit is , alle pompoen in de pan doen . peper en zout erop
Laten bakken tot de pompoen plat is (10 à 15min), mag op zeer warm vuur met deksel laatste 5min
-
Wanneer de pompoen plat, zet je het vuur af is voeg je de ricotta toe. een heel pak dus.
-
Even laten staan, minuut of 5
-
Terwijl maak je bechamelsaus. de gezonde en eenvoudige versie zonder boter. giet +- een halve liter melk in een pot , voeg een soeplepel bloem toe. flink opkloppen. dan pas verwarmen, tot de saus dik genoeg is.
-
En voila: laagjes maken op volgorde naar eigen wens
-
Indien te droog nog een glas melk over gieten.
Parmezan raspen en op het laatste laagje leggen
-
Oven in!
Ken uw eigen oven! ik weet niet hoe snel de jouwe gaat. in 't oog houden dus
- Aardappel-champignonschotel met filodeeg
- Bettes Thai au Riz Lentillé
- Bietenhummus
- Bouillon de Légumes
- Brownies met Rode Biet
- Carpaccio de Bettraves Chiogga
- Chaussons aux Epinards
- Chou Chinois Farci Epicé
- Chou kale à l’indienne
- Crumble van Rabarber en Rode vruchten
- Curry de Chou-Fleur au yaourt
- Fallafel
- Gaspacho de poivrons grillés
- Gaspacho de radis et velouté de fanes
- Gevulde paprika’s
- Gratin d’Aubergines Mozzarella
- Groentetaart
- Koolrabi met Appel
- Navet Golden Ball Caramelisé
- Pesto de cardes de Chou Kale
- Pesto de Fanes de Fenouil
- Pompoen-paprika Curry
- Pompoenlasagne a la Ricotta
- Pompoenlasagne winterwarmte
- Pompoenragout met polenta
- Pompoenstoofpotje
- Poulet au Concombre
- Purée de Chou Rave au Persil
- Roomsoep van Koolrabi
- Salade de Boeuf Thai
- Salade de Fenouil aux Agrumes
- Snijbiet met aardappelen, een Kroatisch recept Blitva
- Soupe de Choux de Bruxelles au Châtaignes [Goethe]
- Soupe de Cresson
- Soupe de fanes de carottes
- Soupe Toscane au Chou Kale
- Steak Végétal
- Uientaartjes
- Velouté tout orange d’automne
- Warme salade met aardse groenten
- Worst met Venkelstoemp
Leave a Comment