Brownies met Rode Biet
Brownies met Rode Biet
Dit is voor ongeveet 50 blokken.
Voor de afwerking: Een handvol fijngehakte noten naar keuze
Ingrédients / Ingrediënten / Ingredients
- 220 gr donkere chocolade (minstens 72% cacao) Bio en fairtrade is beter: Belvas of Oxfam zijn oplossingen
- 159 gr boter
- 3 eieren
- 1/2 eetlepel vanillesuiker
- 1 theelepel zout of minder, naar smaak
- 100 gr Bloem
- 2 el (ongeveer 25 g, ongezoete of raw)
Instructions / Instructies
-
Warm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt de chocolade met de boter op een heel zacht vuurtje. Roer af en toe. Haal de pan van het vuur wanneer alles bijna gesmolten is en laat afkoelen. Klop de eieren met de vanillesuiker op tot een luchtige massa.
-
Voeg langzaam de gepureerde bietjes en het zout toe en meng goed onder. Meng er het afgekoelde chocoladebotermengsel door.
-
Doe er de bloem en de cacao bij.
-
Strijk het mengsel open op een bakplaat met bakpapier, zo’n 1,5 tot 3 cm dik. Maal er een laagje gehakte noten over.
-
Bak 10 minuten en laat helemaal afkoelen, voor je het gebak in blokjes snijdt.
Notes / Notas
Neem er de tijd voor: chocolade moet langzaam smelten en bakken!
Heb je geen rode biet in huis? Of lust je dat helemaal niet (hoewel je er in de brownie niet zoveel meer van proeft), neem dan evenveel appelmoes: die zoet net zo goed.
- Aardappel-champignonschotel met filodeeg
- Bettes Thai au Riz Lentillé
- Bietenhummus
- Bouillon de Légumes
- Brownies met Rode Biet
- Carpaccio de Bettraves Chiogga
- Chaussons aux Epinards
- Chou Chinois Farci Epicé
- Chou kale à l’indienne
- Crumble van Rabarber en Rode vruchten
- Curry de Chou-Fleur au yaourt
- Fallafel
- Gaspacho de poivrons grillés
- Gaspacho de radis et velouté de fanes
- Gevulde paprika’s
- Gratin d’Aubergines Mozzarella
- Groentetaart
- Koolrabi met Appel
- Navet Golden Ball Caramelisé
- Pesto de cardes de Chou Kale
- Pesto de Fanes de Fenouil
- Pompoen-paprika Curry
- Pompoenlasagne a la Ricotta
- Pompoenlasagne winterwarmte
- Pompoenragout met polenta
- Pompoenstoofpotje
- Poulet au Concombre
- Purée de Chou Rave au Persil
- Roomsoep van Koolrabi
- Salade de Boeuf Thai
- Salade de Fenouil aux Agrumes
- Snijbiet met aardappelen, een Kroatisch recept Blitva
- Soupe de Choux de Bruxelles au Châtaignes [Goethe]
- Soupe de Cresson
- Soupe de fanes de carottes
- Soupe Toscane au Chou Kale
- Steak Végétal
- Uientaartjes
- Velouté tout orange d’automne
- Warme salade met aardse groenten
- Worst met Venkelstoemp
Leave a Comment