Spruitjes en Kastanjes Soep [Goethe]

Imprimer / Afdrukken / Print

Spruitjes en Kastanjes Soep [Goethe]

De favoriete soep van Goethe.

Type de plat / Gerecht type / Dish type Soupe
Cuisine / Oorsprong / Origin Terroir
Temps de préparation / Voorbereidingstijd / Preparation time 15 minuten
Temps de cuisson / Koken tijd / Cooking time 15 minuten
Temps total / Totaal tijd / Total time 30 minuten
Portions / Porties 4
Auteur / Van / Author: Mieke

Ingrédients / Ingrediënten / Ingredients

  • 500 g Spruitjes
  • 250 g Kastanjes
  • +/- 0.5 liter Bouillon (genoeg om de groenten te dekken)
  • 2 Ajuin

Instructions / Instructies

  1. Was en laat de spruitjes blancheer. Laat 2 minuten koken.

  2. Maak een kruis met een mes op elke kastanje. Kook ze 10 minuten. Laat uitlekken en laat afkoelen en pel dan.

  3. Kook de uitjes in een pan. Voeg de kastanjes, spruitjes, bouillon (zie recept op deze site) toe om de groenten te bedekken.

  4. Als je tijd ontbreekt, gebruik dan een bouillonblokje en bedek de groenten met water. Kook.

  5. Meng alles in een mix-soep. Het beste is om een romige consistentie te verkrijgen.


Laat een reactie achter