Aardappel-champignonschotel met filodeeg
Aardappel-champignonschotel met filodeeg
Bedek terwijl je bezig bent de ongebruikte vellen met een vochtige theedoek om uitdroging te voorkomen.
Ingrédients / Ingrediënten / Ingredients
- 675 gr Aardappelen in dunne plakjes
- 2 Ajuinen in dunne ringen
- 1 theelepel Gedroogde dille
- 2.5 dl Sojaroom
- 1 eetlepel Gistvlokken optioneel
- Snuifje paprikapoeder
- 6 vellen Filodeeg
- 1 eetlepel Olijfolie
- 225 gr Kastanjechampignon of andere naargelang het seizoen
- 1 eetlepel Arrowroot
- 1.25 dl Groentebouillon zie de bouillon recept
- 1 bundel lente-uitjes in ringen
- nootmuskaat, zwart peper, sesamzaad, zeezout, olijfolie voor het bestreijken
Instructions / Instructies
-
Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet een ovenschaal van ongeveer 28 op 18 cm in met wat olie.
-
Blancheer de plakjes aardappel in 2 minuten in een grote pan kokend water, dompel ze dan af in koud water, giet af en dep droog met een theedoek of keukenpapier.
-
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de uien 5 tot 7 minuten op matig vuur. Voeg de champignons toe en bak ze net zacht. Roer dan de dille erdoor. Meng de arrownoot met 2 el sojaroom en roer dan de resterende sojaroom, de bouillon en de voedingsgist erdoor.
-
Schik de plakjes aardappel, het ui-champignonmengsel en de lente-uitjes in lagen in de ingevette schaal en verdeel steeds een beetje roommengsel, paprikapoeder, nootmuskaat en zout en peper over elke laag.
-
Schenk het resterende roommengsel over de bovenste laag. Werk nu snel: snijd het filodeeg iets groter dan de ovenschaal bij. Leg het eerste vel op de groenten, stop het rondom in en bestrijk het met olijfolie. Herhaal dit met de resterende vellen. Bestrijk het bovenste gedeel royaal met olie en bestrooi het met sesamzaad. Geef met de inkepingen in het deeg de porties aan.
-
Bak het gerecht in 20-25 minuten goudbruin; test de aardappels op de gaarheid door een mes door het deeg te steken.
- 48u van bio stadslandbouw
- Aan de kriekenfeest!
- Aardappelen dag ! Augustus 2017
- Agroecology in Action
- Boerin vakanties !
- Breng je vrienden op de hoogte!
- Brussel Mileufestival 2016
- Claim The Climate December 12 2018!
- Demosthenes Sagal recepten zijn nu op de website!
- Deze zomer geeft de levende bodem alle mijn inspanningen terug!
- Een nieuwe serre op het veld!
- Gelukkige moment op het veld
- Groenten bij Babelmet!
- Informatieavond maandag 20 juni: Groenten geproduceerd in Brussel te kopen!
- La Grange en Ville – De Stadsschuur in het nieuws
- Lacto-gefermenteerde kimchi koken workshop
- Landbouw planning dagen!
- Onze mandjes te Schaarbeek!
- Open deuren: dank aan de gemotiveerde inwoners!
- Organische certificatie !
- Prettige nieuwe jaar, vol groenten!
- Prettige vakanties aan de leerlingen van de Steinerschool Brussel!
- Refresh Brussels – La cantine de quartier engagée
- Stilte – Maar echt veel winter werk!
- Tomaten zijn steeds mooi in september !
- Veggie BBQ te Vorst op 2de juli 2016
- We zijn op de kriekenfeest te Schaerbeek op 24 Juni!
- We zijn verhuist naar “Les Terres d’Ici” !
- Zaterdag op het Groen en Blauw Huis
- Zelf Pluk !!
Laat een reactie achter