Pompoenstoofpotje

Imprimer / Afdrukken / Print

Pompoenstoofpotje

Je kan de kikkererwten vervangen door gerookte tofu. Deze laat je op voorhand marineren in tamari

Temps de préparation / Voorbereidingstijd / Preparation time 20 minuten
Temps de cuisson / Koken tijd / Cooking time 30 minuten
Temps total / Totaal tijd / Total time 50 minuten
Portions / Porties 4
Auteur / Van / Author: Demosthenes Sagal

Ingrédients / Ingrediënten / Ingredients

  • 1/2 Pompoen
  • 400 gr Kikkererwten
  • 400 gr Tomaten pulp
  • 8 Gedroogde vijgen
  • 1 grote Ajuin
  • 1 Teentje Knoflook
  • 1 eetlepel Tomatenpuree
  • 1 theelepel Chilipoeder
  • 1 theelepel Komijn
  • 1 eetlepel Gemalen Korianderzaad van het veld als mogelijk 🙂
  • 1 theelepel Paprikapoeder
  • 1 theelepel Garam Masala
  • Olijfolie
  • Zout

Instructions / Instructies

  1. Stoof de ui zachtjes gaar in wat olijfolie tot ze bijna karamelliseert. Voeg de knoflook en pompoen toe en laat aanstoven. 

  2. Roer de kruiden onder de pompoen en laat nog heel even meestoven, de pompoen mag nog een beetje hard zijn.

  3. Giet de tomatenpassata en tomatenpuree bij de groenten en laat alles op een zacht vuurtje pruttelen tot de pompoen beetgaar is, dat duurt ongeveer 25 minuten. 

  4. Roer hierna de kikkererwten en vijgen onder de groenten en laat alles nog 10 minuten verder garen zodat de smaken goed intrekken.

  5. Strooi vlak voor het serveren verse koriander over het stoofpotje.


Laat een reactie achter