Pompoenragout met polenta
Pompoenragout met polenta
Een notenvrij en sojavrij hoofdgerecht dat zal een smaak van de noord van Italie brengen!
Ingrédients / Ingrediënten / Ingredients
- 2 Ajuinen
- 4 Teentjes Knoflook
- 3 cm Gember fijngesneden
- 2 eetlepel Fijngehakte Salie vers of gedroogd
- 1 Mespunt Kaneel
- 1 kleine Pompoen geschild, ontpit en in blokjes gesneden
- 400 gr Tomaten vers of uit blik..
- 550 gr Gekookte Boon witte, bruine or rode
- 1 scheut Wijn
- Suiker, cayennepeper, peper en zout. olijfolie
- 1 Kopje Polenta
Instructions / Instructies
-
Maak eerst de ragout.
Stoof de uien met wat zout in de olie tot ze zacht zijn. Voeg de pompoen, knoflook en gember toe en roerbak ze zo’n vijf minuten.
-
Voeg de tomaten toe en breng het mengsel aan de kook.
-
Voeg de salie en kaneel toe.
-
Mix de helft van de bonen en roer ze onder de saus. Als je bonen melig of pappig zijn, mix ze dan allemaal.
-
Laat de ragout zeker twintig minuten sudderen, tot de pompoen zacht is. Voeg halverwege de overige, hele bonen toe. Breng de ragout op smaak met een scheut wijn, wat suiker of stroop, zout en cayennepeper.
-
Breng voor de polenta het water aan de kook en voeg het zout toe.
-
Voeg, al roerend met een klopper, de polenta toe en blijf kloppen tot de polenta zich bindt met het water.
-
Zet het vuur zachter en laat de polenta verder garen, terwijl je af en toe roert met een houten lepel. Voeg wat water toe als de polenta nog niet zacht genoeg is, maar wel al al het water heeft geabsorbeerd.
-
De kooktijd kan variëren, lees daarvoor de verpakking. Werk de gare polenta af met olijfolie en peper.
- Aardappel-champignonschotel met filodeeg
- Bettes Thai au Riz Lentillé
- Bietenhummus
- Bouillon de Légumes
- Brownies met Rode Biet
- Carpaccio de Bettraves Chiogga
- CHAMP’FAIR – October 10th 2020
- Chaussons aux Epinards
- Chou Chinois Farci Epicé
- Chou kale à l’indienne
- Crumble van Rabarber en Rode vruchten
- Curry de Chou-Fleur au yaourt
- Fallafel
- Gaspacho de poivrons grillés
- Gaspacho de radis et son velouté de fanes
- Gevulde paprika’s
- Gratin d’Aubergines Mozzarella
- Groentetaart
- Koolrabi met Appel
- Navet Golden Ball Caramelisé
- Pesto de cardes de Chou Kale
- Pesto de Fanes de Fenouil
- Pompoen-paprika Curry
- Pompoenlasagne a la Ricotta
- Pompoenlasagne winterwarmte
- Pompoenragout met polenta
- Pompoenstoofpotje
- Poulet au Concombre
- Purée de Chou Rave au Persil
- Roomsoep van Koolrabi
- Salade de Boeuf Thai
- Salade de Fenouil aux Agrumes
- Snijbiet met aardappelen, een Kroatisch recept Blitva
- Soupe de Choux de Bruxelles au Châtaignes [Goethe]
- Soupe de Cresson
- Soupe de fanes de carottes
- Soupe Toscane au Chou Kale
- Steak Végétal
- Uientaartjes
- Velouté tout orange d’automne
- Warme salade met aardse groenten
- Worst met Venkelstoemp
Leave a Comment