Warme salade met aardse groenten
Imprimer / Afdrukken / Print
Warme salade met aardse groenten
Een warme maltijd voor keukenprins(ess)en
Temps de préparation / Voorbereidingstijd / Preparation time 15 minutes
Temps de cuisson / Koken tijd / Cooking time 40 minutes
Temps total / Totaal tijd / Total time 55 minutes
Portions / Porties 4
Ingrédients / Ingrediënten / Ingredients
- 500 gr Aardperen goed schoongemaakt
- 500 gr Kleine Rode Biet
- 2 teentjes Knoflook
- 1 Rode Ajuin
- 8 Takjes Tijm
- 80 gr Ongepelde amandelen grof gehakt
- 1 Ciabattabrood in kleine blokjes gesneden
- Platte Peterselie fijngehakt
- Zeezout, gemalen peper, olijfolie
Instructions / Instructies
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Snijd de rode bieten in partjes en de rode ui in fijne ringen. Snijd de aardperen in gelijke stukken en meng ze met de rode bieten in een ovenschaal.
-
Bestrooi met zeezout en besprenkel met olijfolie, schik er de geplette knoflookteentjes en de tijm bij en gaar alles 30 tot 40 minuten in de oven. Voeg ongeveer halverwege de amandelen toe.
-
Bak de ciabattablokjes goudbruin in een scheut olijfolie. Kruid de groenten met peper van de molen, hak de peterselie grof en strooi ze samen met de croutons over de salade. Serveer meteen.
- Aardappel-champignonschotel met filodeeg
- Bettes Thai au Riz Lentillé
- Bietenhummus
- Bouillon de Légumes
- Brownies met Rode Biet
- Carpaccio de Bettraves Chiogga
- Chaussons aux Epinards
- Chou Chinois Farci Epicé
- Chou kale à l’indienne
- Crumble van Rabarber en Rode vruchten
- Curry de Chou-Fleur au yaourt
- Fallafel
- Gaspacho de poivrons grillés
- Gaspacho de radis et velouté de fanes
- Gevulde paprika’s
- Gratin d’Aubergines Mozzarella
- Groentetaart
- Koolrabi met Appel
- Navet Golden Ball Caramelisé
- Pesto de cardes de Chou Kale
- Pesto de Fanes de Fenouil
- Pompoen-paprika Curry
- Pompoenlasagne a la Ricotta
- Pompoenlasagne winterwarmte
- Pompoenragout met polenta
- Pompoenstoofpotje
- Poulet au Concombre
- Purée de Chou Rave au Persil
- Roomsoep van Koolrabi
- Salade de Boeuf Thai
- Salade de Fenouil aux Agrumes
- Snijbiet met aardappelen, een Kroatisch recept Blitva
- Soupe de Choux de Bruxelles au Châtaignes [Goethe]
- Soupe de Cresson
- Soupe de fanes de carottes
- Soupe Toscane au Chou Kale
- Steak Végétal
- Uientaartjes
- Velouté tout orange d’automne
- Warme salade met aardse groenten
- Worst met Venkelstoemp
Leave a Comment