Crumble van Rabarber en Rode vruchten
Crumble van Rabarber en Rode vruchten
De hefst crumble!
Ingrédients / Ingrediënten / Ingredients
- 500 gr Rabarber (voor de vulling)
- 250 gr Rode vruchten (voor de vulling)
- Boter (voor de vulling)
- 150 gr Kristalsuiker (voor de vulling)
- 1 Vanillestok (voor de vulling)
- 100 gr Koude boter (voor de crumble)
- 100 gr Kristalsuiker (voor de crumble)
- 200 gr Bloem (voor de crumble)
- 50 gr Havermout (voor de crumble)
- Een snuifje zout (voor de crumble)
Instructions / Instructies
-
Start met de vulling:
Schil de rabarber met een dunschiller en snijd de stengels in stukjes.
-
Smelt een klont boter in een pan.
Stoof de rabarber in de boter. Doe er de rode vruchten en de suiker bij.
-
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij het fruit.
-
Laat op een zacht vuur stoven tot de rabarber gaar is.
-
Zeef de vruchtenmengeling. De vruchtenmengeling mag nog een beetje vochtig zijn.
Houd het vocht opzij om coulis van te maken.
-
Doe de vruchtenmengeling in een ovenschaal.
-
Nu werk op de crumble!
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
-
Snijd de koude boter in kleine blokjes. Kneed met je vingers de boter met de suiker, de bloem, een snuifje zout en de havermout tot een korrelig deeg.
-
Verdeel het deeg over de vruchten.
-
Bak de crumble 20 minuten in de oven.
- Aardappel-champignonschotel met filodeeg
- Bettes Thai au Riz Lentillé
- Bietenhummus
- Bouillon de Légumes
- Brownies met Rode Biet
- Carpaccio de Bettraves Chiogga
- Chaussons aux Epinards
- Chou Chinois Farci Epicé
- Chou kale à l’indienne
- Crumble van Rabarber en Rode vruchten
- Curry de Chou-Fleur au yaourt
- Fallafel
- Gaspacho de poivrons grillés
- Gaspacho de radis et velouté de fanes
- Gevulde paprika’s
- Gratin d’Aubergines Mozzarella
- Groentetaart
- Koolrabi met Appel
- Navet Golden Ball Caramelisé
- Pesto de cardes de Chou Kale
- Pesto de Fanes de Fenouil
- Pompoen-paprika Curry
- Pompoenlasagne a la Ricotta
- Pompoenlasagne winterwarmte
- Pompoenragout met polenta
- Pompoenstoofpotje
- Poulet au Concombre
- Purée de Chou Rave au Persil
- Roomsoep van Koolrabi
- Salade de Boeuf Thai
- Salade de Fenouil aux Agrumes
- Snijbiet met aardappelen, een Kroatisch recept Blitva
- Soupe de Choux de Bruxelles au Châtaignes [Goethe]
- Soupe de Cresson
- Soupe de fanes de carottes
- Soupe Toscane au Chou Kale
- Steak Végétal
- Uientaartjes
- Velouté tout orange d’automne
- Warme salade met aardse groenten
- Worst met Venkelstoemp
Leave a Comment